Hustadvika kommune

La oss inspirere deg

Flyktninger forvandler hagen i Bud

'Dagene kan bli lange for flyktningene som ikke har rett på introduksjonsprogram. Nå har de kastet seg over et stort hageprosjekt'

Skrevet av Rigmor Sjaastad Hagen, 01.06.24

Les artikkelen på Rbnett.no her

.

Nettside for flyktninger og næringslivet

Enhet for integrering har laget en nettside på ulike språk slik at flyktninger kan orientere seg om kommunen og næringslivet allerede før bosetting. 

Næringslivet kan også melde inn arbeidspraksisplass eller jobb direkte til enheten gjennom nettsiden.

Nettsiden: velkommentilhustadvika.no

Les hele artikkelen i Rbnett.no her: Lager egen nettside til flyktninger - rbnett.no

Skrevet av: Katharina Hovde, 03.03.24

Intensivt introduksjonsprogram for Ukrainere

Vi jobber med å lage et intensivt introduksjonskurs over 6 måneder for Ukrainere, med tanke på det nye høringsnotatet. Her er fokuset på raskt ut i jobb, og helst arbeidspraksis fra dag én. 

Nå er vi så godt som ferdig med planleggingen av de første 3 månedene av det intensive kurset, men vi jobber også med de siste 3 månedene. For de som fremdeles ikke er ute i praksis/jobb.

En mer detaljert oversikt over hvordan vi legger opp løpet, nye powerpoint presentasjoner som er komprimerte versjoner av de vi allerede har, kommer på en egen side i menyen her inne på Mitt Intro.

Åpne dager i romjula 2023

27. og 28. desember åpnet vi introlokalet for alle innbyggerne i Hustadvika for å skape en møteplass for de som skulle ønske det. 

Vi hadde ulike aktiviteter som å male kort, spille spill og tegning. Stor lunsjbuffet hadde vi også. 

Det var flere som tok turen til oss disse dagene, til og med ordføreren.

Vi håper dette blir en gjentakende arrangement, med muligens flere samarbeidspartnere på laget :) 

Internasjonal dag i høstuka

Torsdag 12.10.23 åpnet vi introlokalet vårt og inviterte til internasjonal dag. Hele uken jobbet deltakerne i introduksjonsprogrammet med å lage utstillinger fra eget hjemland. Her var det utstilling fra Eritrea, Syria, Kongo og Ukraina. 

Vi fikk god omtale i lokalavisen og du kan lese den her: www.hustadvikingen.no'Vuyo er rapper fra Gossen. Her lærer han kidsa triksa sine.'

I Hustadvika lærer barn og unge å skrive og produsere egne låter, med hjelp fra kule musikere som Ole Vuyo Småge og Sigurd Malmedal Drågen.

Skrevet av: Vera Henriksen, 07.07.21

Les artikkelen på Rbnett.no her


'Sommerskole er morsomt!

Musikk, liv og røre på Fræna ungdomsskole, og det midt i ferien? Ja visst, men med noe helt annet enn det elevene er vant til når det er vanlig skole'. 

Skrevet av: Ole Foss, 21.07.20

Les artikkelen på Rbnett.no her


'I 2016 gikk sju av ti flyktninger til Nav etter norsk-kurset. I 2020 er mer enn ni av ti i jobb eller utdanning. Nå deler de ansvarlige hemmeligheten bak sin suksess'.

Skrevet av: Wojoud Mejalli, 30.04.20

Les artikkelen i Fagbladet her'Walid ruller med egen bedrift - debuterer på BMW-treffet i Bud

Palestinske Walid Tamim (48) føyer seg inn i lystig statistikk idet han ruller ut av introduksjonsprogrammet i egen food truck. - Jeg vil ikke sitte hjemme og få støtte fra NAV, sier Tamim'.

Skrevet av: Rigmor Sjaastad Hagen, 01.06.19

Les artikkelen på Rbnett.no her


 


'Den nasjonale strandryddeuka er i gang!

Mandag formiddag gjorde deltakerne i introduksjonsprogrammet en formidabel innsats med å ryddet stranden i Elnesvågen. Det var overraskende mye søppel i området. Vi leverte inn flere søppelsekker og to ødelagte stoler til Varhol gjenvinningsstasjon. Nå kan alle nyte et mye renere strandområde så snart solen er tilbake'.  

Skrevet av: Marianne Bøvra, 02.05.19

Innlegg i Romsdals Budstikke

'Flyktninger fikk nytt liv på Brunvoll

- Jeg ble kjempeglad da sjefen kom og sa at jeg fikk fast jobb, sier den kurdiske flyktningen Julfa Shoresh (31) fra Iran, som ble fast ansatt på Brunvoll etter en praksisperiode'.

Skrevet av: Egil H. Torvik, 26.12.18

Les artikkelen på Rbnett.no her


'Feirer jul sjøl om vi er muslimer

Mayada al Fayad (39), Feras al Obaid (40) og barna Abdullah (7), Hareth (12) og Ahmed (15) pleide å feire jul med kristne venner i Syria'.

Skrevet av: Rigmor Sjaastad Hagen, 13.12.18

Les artikkelen på Rbnett.no herI desember 2018 fikk deltakerne i introduksjonsprogrammet tilbud om å gå med en 'snakk med meg' button. Vi kontaktet så kommuneavisen 'I samme båt' slik at lokalsamfunnet skulle bli oppmerksomme på dette og at kontakten mellom lokalbefolkningen og flyktningene ble styrket.

Les artikkelen her på s.6:

I samme båt - Hustadvika 

 'Ingen høstferie for Flyktningtjenesten i Fræna og Eide - Lærer norsk med potetball på menyen

Potetball er ikke vanlig kost i Somalia, Syria og Afghanistan. I høstferieuka fikk flyktninger derfra ball og norskopplæring på menyen i Bud'.

Skrevet av: Eirik Heen, 12.10.18

Les artikkelen på Rbnett.no her


'Flyktningtjenesten i Fræna og Eide har behov for arbeidstreningsplass til 20 deltakere på introduksjonsprogrammet - Abdul fikk fast jobb etter arbeidstrening

Nerland Autosalg var så fornøyd med Abdul Khatibs innsats på arbeidstreningen at de tilbød ham fast stilling som bilpleier. Flyktningtjenesten roser bedriften, og signaliserer at de har behov for flere arbeidsgivere som kan gi flyktninger erfaring med et yrke'. 

Skrevet av: Rigmor Sjaastad Hagen, 26.04.18

Les artikkelen på Rbnett.no her


'Markering av den internasjonale kvinnedagen på tvers av kulturer og parti i Fræna - Syriske kvinners rolle var sterk før IS

Mayada Al Fayad og Hanaa Lattouf forteller at Syria var et land der kvinner hadde muligheter til å ytre seg, ta utdanning og jobbe - før ekstremistene i IS festet grepet'.

Skrevet av: Rigmor Sjaastad Hagen, 04.03.18

Les artikkelen på Rbnett.no her


'Multikulturell drømmedag i Elnesvågen, norske og spanske elever møtte 40 flyktninger
- En dag vi kommer til å huske

- Det viktigste er respekt for hverandres ulikheter, var konklusjonen etter at 40 flyktninger fra Iran, Irak, Syria og Eritrea minglet sammen med elever fra Fræna og Spania'.

Skrevet av: Eirik Heen, 19.11.17

Les artikkelen på Rbnett.no her


'Ny frivillig ordning i Fræna tilbyr øvelseskjøring for personer som trenger mengdetrening -
Skal bli habile sjåfører

Mohamad Moti og George Abdalla fra Syria ønsker å ta lappen i Norge. Da tropper Per Øvermo og Øystein Sandnes opp for å bidra til øvelseskjøring gjennom prosjektet Habil, som i dag tilbys i Fræna og Rauma'.

Skrevet av: Rignmor Sjaastad Hagen, 10.10.17

Les artikkelen på Rbnett.no her


Enhetsleder

Enhet for integrering

Kari Småge

479 68 981

     kari.smage@hustadvika.kommune.no