Hustadvika kommune

La oss inspirere deg

'Vuyo er rapper fra Gossen. Her lærer han kidsa triksa sine.'

I Hustadvika lærer barn og unge å skrive og produsere egne låter, med hjelp fra kule musikere som Ole Vuyo Småge og Sigurd Malmedal Drågen.

Skrevet av: Vera Henriksen, 07.07.21

Les artikkelen på Rbnett.no her


'Sommerskole er morsomt!

Musikk, liv og røre på Fræna ungdomsskole, og det midt i ferien? Ja visst, men med noe helt annet enn det elevene er vant til når det er vanlig skole'. 

Skrevet av: Ole Foss, 21.07.20

Les artikkelen på Rbnett.no her


'I 2016 gikk sju av ti flyktninger til Nav etter norsk-kurset. I 2020 er mer enn ni av ti i jobb eller utdanning. Nå deler de ansvarlige hemmeligheten bak sin suksess'.

Skrevet av: Wojoud Mejalli, 30.04.20

Les artikkelen i Fagbladet her'Walid ruller med egen bedrift - debuterer på BMW-treffet i Bud

Palestinske Walid Tamim (48) føyer seg inn i lystig statistikk idet han ruller ut av introduksjonsprogrammet i egen food truck. - Jeg vil ikke sitte hjemme og få støtte fra NAV, sier Tamim'.

Skrevet av: Rigmor Sjaastad Hagen, 01.06.19

Les artikkelen på Rbnett.no her


 


'Den nasjonale strandryddeuka er i gang!

Mandag formiddag gjorde deltakerne i introduksjonsprogrammet en formidabel innsats med å ryddet stranden i Elnesvågen. Det var overraskende mye søppel i området. Vi leverte inn flere søppelsekker og to ødelagte stoler til Varhol gjenvinningsstasjon. Nå kan alle nyte et mye renere strandområde så snart solen er tilbake'.  

Skrevet av: Marianne Bøvra, 02.05.19

Innlegg i Romsdals Budstikke

'Flyktninger fikk nytt liv på Brunvoll

- Jeg ble kjempeglad da sjefen kom og sa at jeg fikk fast jobb, sier den kurdiske flyktningen Julfa Shoresh (31) fra Iran, som ble fast ansatt på Brunvoll etter en praksisperiode'.

Skrevet av: Egil H. Torvik, 26.12.18

Les artikkelen på Rbnett.no her


'Feirer jul sjøl om vi er muslimer

Mayada al Fayad (39), Feras al Obaid (40) og barna Abdullah (7), Hareth (12) og Ahmed (15) pleide å feire jul med kristne venner i Syria'.

Skrevet av: Rigmor Sjaastad Hagen, 13.12.18

Les artikkelen på Rbnett.no herI desember 2018 fikk deltakerne i introduksjonsprogrammet tilbud om å gå med en 'snakk med meg' button. Vi kontaktet så kommuneavisen 'I samme båt' slik at lokalsamfunnet skulle bli oppmerksomme på dette og at kontakten mellom lokalbefolkningen og flyktningene ble styrket.

Les artikkelen her på s.6:

I samme båt - Hustadvika 

 'Ingen høstferie for Flyktningtjenesten i Fræna og Eide - Lærer norsk med potetball på menyen

Potetball er ikke vanlig kost i Somalia, Syria og Afghanistan. I høstferieuka fikk flyktninger derfra ball og norskopplæring på menyen i Bud'.

Skrevet av: Eirik Heen, 12.10.18

Les artikkelen på Rbnett.no her


'Flyktningtjenesten i Fræna og Eide har behov for arbeidstreningsplass til 20 deltakere på introduksjonsprogrammet - Abdul fikk fast jobb etter arbeidstrening

Nerland Autosalg var så fornøyd med Abdul Khatibs innsats på arbeidstreningen at de tilbød ham fast stilling som bilpleier. Flyktningtjenesten roser bedriften, og signaliserer at de har behov for flere arbeidsgivere som kan gi flyktninger erfaring med et yrke'. 

Skrevet av: Rigmor Sjaastad Hagen, 26.04.18

Les artikkelen på Rbnett.no her


'Markering av den internasjonale kvinnedagen på tvers av kulturer og parti i Fræna - Syriske kvinners rolle var sterk før IS

Mayada Al Fayad og Hanaa Lattouf forteller at Syria var et land der kvinner hadde muligheter til å ytre seg, ta utdanning og jobbe - før ekstremistene i IS festet grepet'.

Skrevet av: Rigmor Sjaastad Hagen, 04.03.18

Les artikkelen på Rbnett.no her


'Multikulturell drømmedag i Elnesvågen, norske og spanske elever møtte 40 flyktninger
- En dag vi kommer til å huske

- Det viktigste er respekt for hverandres ulikheter, var konklusjonen etter at 40 flyktninger fra Iran, Irak, Syria og Eritrea minglet sammen med elever fra Fræna og Spania'.

Skrevet av: Eirik Heen, 19.11.17

Les artikkelen på Rbnett.no her


'Ny frivillig ordning i Fræna tilbyr øvelseskjøring for personer som trenger mengdetrening -
Skal bli habile sjåfører

Mohamad Moti og George Abdalla fra Syria ønsker å ta lappen i Norge. Da tropper Per Øvermo og Øystein Sandnes opp for å bidra til øvelseskjøring gjennom prosjektet Habil, som i dag tilbys i Fræna og Rauma'.

Skrevet av: Rignmor Sjaastad Hagen, 10.10.17

Les artikkelen på Rbnett.no her


Enhetsleder

Enhet for integrering

Kari Småge

479 68 981

     kari.smage@hustadvika.kommune.no